Mmmm – så fik jeg lavet en lækker og flot aftensmad fyldt med vitaminer og varme

Rødbeder er hovedingrediensen, og denne flotte knold giver udover en velsmagende suppe nogle gode sidegevinster, som f.eks.:
– højt indhold af jern og C-vitaminer
– højt fiberindhold og styrker dermed fordøjelsen
– blodrensende og stimulerer leverens funktion

En utrolig nem ret, som mætter alle sultne maver.
Hvis du skulle få lyst til at prøve, får du opskriften her:

Rødbedesuppe til 3-4 pers.
700 gr. rødbeder
2 spsk. kokosolie
1 dåse kokosmælk (400 ml)
½ porre eller 2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 løg
1 lille bundt oregano eller persille
1 lime (saften herfra)
1 hel chili (uden kerner) (kan udelades)
½ l vand
½ tsk. stødt koriander

Skræl rødbederne og skær dem i små tern
Porren rengøres og skæres i mindre stykker
Gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker
Varm kokosolien op i en gryde
Rødbeder, løg, hvidløb, porre/gulerødder, koriander steges i 5 min.
Kokosmælken tilsættes.
Lad det koge op.
Tilsæt chili, oregano/persille, limesaft og vand.
Simrer i ca. 30 min. eller til rødbederne er møre.
Blend det hele med stavblenderen.
Hvis du ønsker suppen tyndere, så tilsæt mere væske

Serveres med peberrodscreme

Peberrodscreme til 4 pers.
100 – 150 gr. peberrod
1-2 tsk. sukker
2 tsk. sennep
2 dl. creme fraiche 38%
salt og peber

Riv peberroden fint
Rød den sammen med eddike, sukker og sennep
Trækker i 5 – 10 min.
Herefter røres det sammen med creme fraichen
Smag til med salt og peber

Drys evt. med lidt persille.