EN HEL DAG MED REGN – HVOR ER DET SKØNT!
Min regnvejrsdag er gået med 2 klientbehandlinger og bagefter skønt køkkenarbejde, så i dag fik jeg mit lager fyldt op med knækbrød, fermenterede grøntsager og havregrynskugler.
Imens jeg gik og nussede i mit køkken, og regnen silede ned, kom jeg til at tænke på en fjernsynsudsendelse, jeg så som barn. Den hed “Alle vi børn i Bulderby”, og et af afsnittene viser hvordan en flok børn sidder inde og kigger ud på regnen, fuldstændig som mange af os har gjort i dag.
Men tilbage til mit nusseri i køkkenet.
Her får du opskrifterne på mine gøremål i dag:
MIN SVIGERDATTERS SPRØDE KNÆKBRØD:
2 dl. vand
1 dl. chiafrø
Disse to dele blandes og står i 10 – 15 min.
Imens blander du disse ting i en skål:
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1,5 dl. græskarkerner
evt. 1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. salt
0,5 dl vand
Chiafrøene, der nu er blevet godt klistrede, hældes i skålen.
Bagepapir lægges i bradepanden.
Der røres godt rundt og massen fordeles ud over bradepanden. (Jeg synes, det er lettest med bagsiden af en ske)
Bages midt i ovnen ved 160 gr. i 1 time.
FERMENTEREDE GRØNTSAGER:
Når du vil gøre noget godt for din tarm og din fordøjelse.
Du kan brugede grøntsager, du bedst kan lide.
Her har jeg brugt blomkål, gulerødder og spidskål
Grøntsagerne rengøres og snittes i food processer, hvis du bedst kan lide fintsnittet ellers med kniv, hvor der er snittet lidt grovere.
De snittede grøntsager hældes på glas
1 tsk. Himalaysalt tilsættes, og der røres rundt i grøntsagerne.
Står i 3 døgn, hvorefter det er klar til brug.
Jeg tager selv 1 – 1½ spsk. hver morgen og aften, så ved jeg, min tarmflora har det godt.
SUNDE OG LÆKRE HAVREGRYNSKUGLER:
100 gr. mandler/nødder
50 gr. mørk chokolade
100 gr. dadler u. sten
100 gr. havregryn
4-5 spsk. agavesirup
50 gr. peanutbutter
Mandler/nødder og chokolade hakkes
Dadlerne skæres i små stykker
Derefter røres det hele sammen i røremaskine
Med fugtige hænder trilles massen til små kugler.
Opbevares på køl.
Sådan ser massen ud før den trilles.
Og så lækre er de, med dejlige stykker af mandler, mørk chokolade og dadler: